Aoi Matsuri

aoimaturi_94.jpg
aoimaturi_63.jpg

Aoi Matsuri eller Hollyhock festivalen, er en av de tre største årlige festivalene som blir avholdt i Kyoto, Japan hvert år den 15 mai. Det er en festival av de to Kamo-helligdommene i den nordlige delen av byen, Shimogamo og Kamigamo-helligdommen. Aoi Matsuri kan også blir referert til som Kamo Festival. 

Ifølge Nihon Shoki, den nest eldste boken av japansk historie, oppsto festivalen under keisern Kinmeis regjering (CE 539-571). Det var stor sannsynlighet at naturkatastrofer oppstod i den tiden. Etter at keiseren hadde gjort offer til gudene, ble katastrofer redusert. I det 9. århundre, begynnelsen av Heian-perioden, anerkjente keiser Kanmu gudene i Kamo-helligdommene som beskyttere av Heian-hovedstaden, og etablerte Aoi Matsuri som en årlig keiserlig begivenhet.  

 

Nachi on Ogi matsuri

Nachi no Ogi Matsuri (Nachi Brann Festival), som er en av de tre største brann-festivalene i Japan, blir avholdt i Kumano-fjellene i Wakayama Prefektur. Festivalen blir holdt på Kumano Nachi Taisha Grand Shrine årlig 14. juli.

Denne festivalen er et Shinto-ritual der deltakerne har store flammende fakler nedover veien fra helligdommen til en hellig foss. Stien brukes til å lede helligdommens 12 guddommer ned til fossen, og ritualen blir utført for å rense ruten. 

Når det blir overfylt med folk, anbefaler vi at du ankommer fossen tidlig før ritualet begynner, slik at du får best mulig utsikt til denne brann-festivalen. 

 

Hakata Gion Yamakasa Matsuri

Denne festivalen er en av de mest interessante festivalene i Japan. Den holdes hvert år i løpet av første halvdel av juli og avslutter med en spektakulær tidsløp om morgenen 15. juli. I løpet av konkurransen konkurrerer syv nabolag i Fukuoka-Hakata distriktet om å skape den fineste dekorerte festivalflåte langs en fem kilometer lang rute gjennom byen. 

Festivalen har to forskjellige typer flåter. De større kazariyama-flåtene er over 10 meter høye og veier over to tonn. Tidligere pleide de å bli kjørt gjennom gatene, men med innføringen av kraftledninger i Meiji-perioden ble dette problematisk. 14 av flåtene står spredt over hele byen fra 1-14. juli, inkludert to på Hakata stasjon og Canal City Hakata. 

I dag brukes mindre kakyamaflåter, omtrent 5 meter høye og veier ca 1 tonn. Det er syv av dem, en for hvert nabolag som deltar. Flåtene har ikke hjul, og må dermed bli bært gjennom gatene mens vann spres foran flåtene for å redusere friksjon mellom flottæren og veioverflaten.