Kjente landemerker

 
 

Himeji castle

Himejiborgen er et japansk festningskompleks i prefekturet Hyōgo. Den blir ansett for å være et av de beste eksemplene på 1600-talls borgarkitektur. i 300 år sikret festningen at ingen lokal fyrste torde å sette seg opp mot den mektige shogunen. Ingen hær har noen gang greid å innta Himeji-borgen, som med sin strategiske viktige plassering holdt det vestlige Japan i et jerngrep. Borgen hadde mange fortrinn slik at den var umulig å innta. De hadde 83 porter som sperret veien for angripere, 4000 soldater til å bemanne murer og tårn, 33 brønner som ga rikelig med drikkevann, og et indre som utgjorde en labyrint som ville hatt forvirre enhver angriper. 

 

Mt. Fuji

Fuji-san eller Fuji-fjellet, også kjent utenfor Japan som Fujiyama, er det høyeste fjellet i Japan på 3776 meter. Hele fjellet er en stor aktiv vulkan som har hatt flere utbrudd, men med meget lav risiko for utbrudd. Det siste utbruddet skjedde i 1707. 

Fuji er midtpunktet i nasjonalparken Fuji-Hakone-Izu. På nordsiden av fjellet ligger de fem innsjøene Yamanaka, Kawaguchi, Sai, Shoji og Motosu. Fuji er et kjent symbol for Japan, og er også et populært turistmål. 

 

Tokyo tower

Tokyo Tower er et 332,6 meter høyt tårn i Minato-ku, Tokyo, Japan, og tårnet er basert på Eiffeltårnet i Paris. 

I første etasje befinner det seg et akvarium med 50 000 fisk, i tredje etasje ligger et voksmuseum, og i fjerde etasje er det et illusjonsgalleri. Det er også to observasjonsdekk. Det første ligger 150 meter over bakken, og det andre er 250 meter over bakken. Begge dekkene gir et 360 graders overblikk over byen, og på klare dager kan man se Fuji-fjellet. 

Tokyo Tower opptrer ofte i både manga og anime.