Nakasendo Trail

I den føydalistiske tiden da folk reiste mellom Kyoto og Tokyo ville de ha brukt Nakasendo-veien. Denne veien går gjennom sentrale fjell – et nettverk av eldgamle hovedveier. Langs veien ville de reisende hvile på Juku, og det er fortsatt mulig å gå den originale stien om dagen, og overnatte på et lite lokalt Minshuku (familiehotell) om natten. Gåturen består for det meste av asfalterte gater i landsbyer, stier og uberørte fjellstier med noen milde stigninger og nedstigninger.

Stien mellom Magome og Tsumago er en godt vedlikeholdt del av den tidligere Nakasendo-ruten som gikk langs Kisodalen som koblet Tokyo med Kyoto under Edo-perioden. Løypa er ikke vanskelig å gå, og den er godt merket både på engelsk og japansk. Stien er ca. 8 km. lang og tar 2-3 timer å gå i et behagelig tempo. Stien går gjennom landlige områder og man passerer hus og steder hvor de lokale innbyggerne bor.

Praktisk informasjon

  • Dette er en aktiv tur og dermed anbefaler vi gode klær og sko. De kaldere månedene (januar – mars og oktober – desember) anbefaler vi å ta med en jakke siden dette er perioder temperaturen synker.

  • Den beste flyplassen å ankomme på er Osaka Kinsai Airport. Du kan også fly til Tokyo, men da må du ta et innlandsfly eller ta Shinkansen (hurtigtog).

  • Reiserute og transport kan bli endret på grunn av trafikk- og værforhold samt andre uforutsette hendelser vi ikke har kontroll over.

  • Lokalbussen som kjører på motorveien vil bli delt med andre passasjerer.

  • Å reservere sete er kanskje ikke mulig når du bruker offentlig transport.

  • Spedbarn (0-2 år) kan ikke benytte seg av denne turen.