Okinawa

Okinawa er Japans sørligste prefektur, og består av flere små øyer. Prefekturet kan deles inn i tre store øygrupper; Okinawa Islands, Miyako Islands og Yaeyama Islands. Okinawa er en skjærgård som inkluderer hovedøyen med samme navn, og noen mindre øyer.

 

Klima

Klimaet i Okinawa er subtropisk, med veldig milde vintre og lange, fuktige og regnfulle somre. Gjennomsnittstemperaturen er over 20 grader celsius. Under somrene gjør vinden til at det sjeldent går over 30 grader celsius. Fra oktober til februar lønner det seg med en jakke da det kan bli litt kjølig, da spesielt i desember og januar. Mars og april er de beste månedene å dra, da det er en behagelig temperatur og fint vær. I mai starter regnsesongen, men det vil dog ikke regne hver dag, heller ikke hele dagen. I slutten av måneden vil det være flere klare dager på rad, som markerer slutten på regnsesongen. Fra juni til september vil det være høye temperaturer, samtidig som tyfonene kommer og øker i antall.

 

Shopping

Shopping i Okinawa er en av de mest attraktive aktivitetene for turister da det er flere kjente internasjonale og nasjonale butikker, suvenirbutikker, markeder med lokale ingredienser, store apparatbutikker og så videre.

T Galleria Okinawa er et kjøpesenter på omtrent ti tusen kvadratmeter, og tilbyr mer enn 135 forskjellige merker. Stedet er verdt å besøke for de shoppingglade.

Okinawa Outlet Mall Ashibinaa ligger i nærheten av Naha Airport, og har rundt 60 outletbutikker. Det er også rimelige ting som sko, tilbehør, sportsutstyr, babyklær og mye mer.

Kokusai Street er en 1,6 kilometer lang shoppingallé, også kjent som Miracle Mile. Her finner du alt mulig og mange suvenirbutikker.

AEON Mall Okinawa Rycom er et kjøpesenter pakket med alle Japanske og utenlandske merker som trengs. God mat og kaffe tilgjengelig i matseksjonen, og kjøpesenteret er ganske fint i seg selv, som gjør opplevelsen veldig bra.

 

Strender

Okinawa er omgitt av vakkert, blått vann. I det krystallklare vannet er det fargerike korallrev og en bred variasjon av marineliv som bor der og skaper en drømmeverden. Mange turister blir både overrasket og imponert av skjønnheten og den mystiske verden i det klare, blå vannet. Her er det flere offentlige og private strender, så du kan nyte vannsport, men også andre utendørsaktiviteter som grilling.

Renaissance Beach på hovedøya er privat, og tilbyr flere fasiliteter som badstue og boblebad, og er åpen for alle mot en pris. Det er inkludert bruk av begge bassengene og vannsklien. Fylt med hvit sand og blått vann i bukta er dette en av de beste strendene i Okinawa.

Yonehara Beach i Ishigakijima er omgitt av et fantastisk korallrev med tusener av fargefulle fisker. Her er det et populært campingsted hvor besøkende er velkommen til å være over tid til en pris, og det ligger rett ved stranden. Snorkleutstyr kan lånes på campingområdet, som gjør at besøkende får sett mer av økosystemet under vann som er like dyrebar som den er vakker. Det er dusjer og toaletter tilgjengelig, men ikke badevakter. Det er anbefalt å leie en guide som kjenner vannet godt og kan vise dere revet, da dette skaper en trygg og behagelig opplevelse for alle.

Hateno Hama på Kerama øyene, også kjent som Faraway Island, er en sandete, ubebodd, 7 kilometer lang øy utenfor kysten, og er naboen til øya Kumejima. Det klare, varme vannet er fantastisk for snorkling og andre morsomme aktiviteter. Glassbunner på turbåter er også mulig å få. Det er bare offentlige toaletter her, så du må kjøpe standparasoll, solkrem, snacks og andre nødvendigheter før du drar hit. Du må også kontakte resepsjonen på Kumejima øya for å finne ut av båttidene.

Sunayama Beach på Miyakojima har en flott bue- formet steinformasjon på stranden, som er kjent gjennom Okinawa og Japan. Denne er både ikonisk og ekstremt fotogen, så den er ofte det Japanerne tenker på når de hører Miyakojima. En naturlig port, skulptert gjennom århundrer av hamrende bølger. Med dens flotte smaragdgrønne vann og fine, hvite sand, er Sunayama Beach virkelig unik, selv blant de beste strendene i Okinawa. Bare 4 kilometer fra hovedbyen Hirara på Miyakojima er det en sjeldent folksom strand som er populær blant både lokale og turister. Her kan man leie sportsutstyr, eller bare slappe av i sanden.

Busena Beach på hovedøya er rett foran Okinawas ikoniske hotell, The Busena Terrace. Det er ingen klager over det klare vannet hvor du kan se de fargerike fiskene svømme langs sanden. I nærheten av stranden er det et undervannsobservatorium med en 360- graders utsikt, og en båt med glassbunn, samt mange andre måter man kan nyte denne stranda.

Emerald Beach i den nordligste delen av Ocean Expo Park på hovedøya, som også er hjem til Churaumi Aquarium er en strand med koboltblått hav. Den fikk rankingen AA, og ble en av de 100 beste strendene i Japan som et resultat av strandens eksepsjonelle skjønnhet og sikkerhet.

Sun Marina Beach på hovedøya ligger foran Sun Marina Hotel, og er den stranden med klarest vann i hele regionen. Det er bare 12 strender i Japan med AA ranking i eksepsjonelt klart vann. Denne stranden er omgitt av moloer som gjør at bølgene er roligere enn vanlig.

 

Matkultur

Okinawa Soba er en klassisk rett fra Okinawa. Det er over 300 spesialitet- restauranter i regionen, og det daglige inntaket av Okinawa Soba i Okinawa er mer enn 150.000 boller. I forhold til Japansk soba bruker de nudler av hvetemel, salt og lyevann. Vanligvis er suppe laget av buljong fra tonkotsu, som er svinebein, eller katsuobushi, som er bonitoflak, men det varieres fra region til region. De vanligste toppingene er utbeinet ribbe, kamaboko, som er kokt fiskepure, og grønn løk.

Chanpuru er en av Okinawas retter som er kjent gjennom Japan. Chanpuru er en Okinawisk dialekt for ”mikse sammen”, og er en generell betegnelse for retter med miksede ingredienser som er stekt sammen. På menyene har de retter som somin chanpuru, som er Okinawisk dialekt for somen, hvite nudler laget av hvetemel, eller seitan chanpuru, hvor ingrediensene står før ordet ”chanpuru”. Spesielt kjent er goya chanpuru som er en rett med stekt goya, tofu, egg, spam eller svin.

Rafute, en lokal rett som kommer fra Dongo pork, en svinerett i Kina. Det er en rett med en blokk av svin, som er kokt i buljong laget av awamori, en Okinawisk likør, med brunsukker og soyasaus. Siden de bruker awamori som har en høy alkoholprosent, blir kjøttet så mykt at man kan kutte det med bare spisepinnene. Svin med mye fett er brukt for retten, men det overflødige fettet blir kuttet vekk før koking, den har en mild smak med masse umami.

Taco Rice kommer fra Okinawa, og er spredt over hele Japan. Det er en rett som kan kalles den Japanske versjonen av taco. Det er en rett med varm ris, toppet med sterkt tacokjøtt, ost, salat, tomater og andre toppinger. I Okinawa er det en elsket rett som også dukker opp i skolekantina.

Goya er den tingen Okinawaerne definerer som seg. Denne knottete, grønne grønnsaken er kjent på engelsk som ”bitter melon”. Med en tekstur som agurk, og en ekstremt bitter smak som kan sammenlignes med grønn paprika, kan goya bli vanskelig for utlendinger å bli vandt til.

Benimo er navnet på Okinawas lilla søtpotet. Denne grønnsaken er nesten like allestedsværende som goya, og mange vil si den er mye mer spiselig. Den kan spises kokt, men er mye mer å se som smaksetter i omtrent alt av søtsaker- inkludert iskrem, drikke, kitkat og til og med spaghetti.