Takayama

Takayama er en by i fjellregionen Hida. Byen har beholdt det tradisjonelle, spesielt i sin gamle del. Byen har lenge vært viktig, da den har en kilde til høy kvalitet på treverk og snekkere med gode ferdigheter. Takayama Festivalen som blir holdt under våren og høsten er sagt å være en av Japans beste festivaler.

 

Klima

Vintrene er veldig kalde med mye snø, og temperaturene kan fint komme ned til -15 grader celsius. På sommeren er det vanligvis lav fuktighet, og kveldene er litt kjølige.

Under månedene mai, juni, juli, september og oktober vil det være fint vær med en behagelig temperatur. De varmeste månedene er juli og august, og den varmeste er august. Det regner mest i månedene fra mars til oktober, hvorav juni er den våteste og burde unngås dersom man ikke liker masse regn. Den kaldeste måneden er januar, og desember er den tørreste.

 

Shopping

Hida Takayama Shopping Area ligger i hjertet av Takayama by, og består av 10 shoppinggater, omgitt av store turistattraksjoner. I tillegg til restauranter og suvenirbutikker, er det flere nyttige butikker for daglige nødvendigheter, samt klesbutikker, kosmetikkbutikker og helsekostbutikker.

Miya – gawa Asa- ichi er et marked med forskjellige boder som inneholder frukt, grønnsaker og tradisjonelle snacks. Flere boder har også håndverk og suvenirer.

Jinya- mae Asa- Ichi er også et marked med alt fra ferske gårdsprodukter til lokal kunst og håndverk.

Suzuki Chōkoku er et lokale hvor du får kjøpt trefigurer og andre ting se har skåret ut av treverk.

Washi no Yamazaki er en flott familieeid butikk som selger washi, som er håndlaget japans papir.

 

Varme kilder

Varme kilder er en del av den Japanske tradisjonen, men det er noe som er relativt nytt for de fleste besøkende. Dersom du planlegger å besøke Takayama burde du virkelig ta turen innom en av de beste stedene for et varmekildebad i Japan.

Okuhida Hot Spring Village er det mest populære stedet for varme kilder i Takayama og er i Okuhida. Det er et samlepunkt som består av fem kjente varmekildeområder. Enhver av dem

tilbyr forskjellige men spesielle tilbud til besøkende. Den eldste av områdene er Hirayu Hot Spring, resten av de fire er bygget inn i de omringende områdene er Shin- Hirayu Hot Spring, Shin- Hotaka Hot Spring, Fukuchi Hot Spring og Tochio Hot Spring. Hele Okuhida Hot Spring har nesten 140 utendørs varmekildebad. Shin- Hotaka Hot Spring er den mest berømte av disse på grunn av sitt utendørs bad som ligger rett ved en elv.

På Katsuragi no Sato Inn kan du nyte et deilig bad, og dersom du ikke liker offentlige bad så veldig kan du få et privat bad inne. Det er fire utendørs- og fire innendørs bad, og det grønne landskapet kan bli sett fra badene.

I hjertet av de Japanske alpene er det en liten landsby hvor dampen slikker de omringende fjellene. Hirayu village er full av varme kilder. Det tar omtrent en time med buss for å komme hit fra Takayama, men når du kommer dit er det over 30 hotell/ resorts/ spa som inviterer deg til å nyte deres varme kilder.

 

Matkultur

Takayama blir stadig mer populær. Det tradisjonelle bybildet og den deilige maten som man kun finner her trekker til seg en del turister.

Hida Chuka er kinesiske nudler i Hida. Den er unik til Takayama med en enkel soyasaussmak, som er nostalgisk, men ny til besøkende. Dette er den ekte smaken av Takayama.

Hida Soba er lokale bokhvete- nudler med bokhvete fra engene oppe i høylandet. Håndlagede nudler med en eksepsjonell smak.

Hoba Miso er mat som er grillet med soyabønnekrem og magnolia blader, samt løk, shiitake, sopp og olje osv.

Goheimochi er most ris som er grillet på et spyd og glasert med en deilig sesamsaus som kalles afurae, og det er en lokal rett fra fjellregionen i Chubuområdet.