Dra på en 14-dagers rundreise i Japan

Begynn reisen i storbyen Tokyo, før turen går videre til keiserbyen Kyoto. Deretter drar dere videre til historiske Hiroshima, før reisen avsluttes i Nagasaki.

Dag 1 | Tokyo

Velkommen til Japan og Tokyo! Vi anbefaler å ta shuttlebuss eller flytoget til Tokyo by. Videre til hotellet for innsjekk.

Dag 2 | Tokyo

Vi anbefaler å starte dagen med et tidlig besøk til Yoyogi Park og Meiji Shrine - Tokyos mest berømte helligdom. Meiji Shrine ligger midt i Yoyogi Park, som er omringet av 120 000 trær bestående av 365 ulike arter, dammer og plener, og er et særdeles vakkert syn.

Utenfor Meiji Shrine ligger Harajuku - en shoppingby og en populær møteplass for ungdommer som bruker eksentriske klær. Harajukus landemerke er Takeshita Street - et 400 meter langt smug fylt med butikker og kafeer.

Dag 3 | Tokyo

Besøk Asakusa, Tokyos eldste Geisha-distrikt og hjem til Senso-ji-tempelet som er byens eldste buddhistiske tempel. Gatene rundt Senso-ji har mange tradisjonelle butikker som selger japansk håndverk og suvenirer, og er en glede å vandre gjennom.

Dag 4 | Tokyo

Hva med en dagstur til Kamakura?

Kystbyen Kamakura i Kanagawa ligger omtrent 50 km. utenfor Tokyo, og arrangerer mange ulike festivaler. Her vil du også kunne finne gamle buddhistiske og shintōistiske templer.

Dag 5 | Tokyo – Kyoto

I dag vil dere reise fra Tokyo til Kyoto med tog.

Kyoto er Japans kulturelle hovedstad. Kyoto er hjem til rundt 2000 helligdommer og templer, inkludert 17 UNESCOs verdensarvsteder.

Kyoto har et meget godt tilbud når det kommer til offentlig transport, og den letteste måten å komme seg rundt på er med buss. Ved Kyoto Bus Information Center (som ligger utenfor den nordlige utgangen til Kyoto Station) kan du få kjøpt ulike typer busskort. Du kan kjøpe dagspass for buss som koster 500 yen, eller et dagspass for buss og metro som koster 900 yen. Kyoto har to metro linjer, og er den beste måten å komme seg nord-sør og øst-vest, men for mange vil det holde å kun ta i bruk buss.

Dag 6 | Kyoto

Bruk litt tid på å utforske Kyoto selvstendig eller delta i en av de mange kulturelle opplevelsene som tilbys i Kyoto, for eksempel matlagingskurs, te-seremonier eller bryggeribesøk.

For å fullføre natten med stil, kan vi arrangere en forestilling av en Maiko eller en Geiko i et tradisjonelt teater. Vær vitne til kunst og musikk som Geisha har passert gjennom generasjoner.

Merk: kulturopplevelsene og Maiko-ytelsen må ordnes på forhånd mot en ekstra kostnad.

Dag 7 | Kyoto

Som turist har man privilegiet å kunne besøke Keiserpalasset uten å måtte vente mer enn en dag eller to på tillatelse fra myndighetene (japanerne må faktisk vente på tillatelse i flere måneder.) De enorme palassbygningene ligger midt i Kyoto i en stor park. Selv om keiseren nå er bosatt i Tokyo drar alle nye regenter til Kyoto for å bli kronet. Adgang til de flotte keiserlige villaene Katsura og Shugakuin, samt parken Sento Gosho kan man besøke samtidig med keiserpalasset.

Nijo-slottet var Tokugawa-shogunatets residens i Kyoto og er en unik historisk perle som vitner om styret i Japan på den tiden. Som i Nikko, ansatte de Japans beste snekkere og kunstnere til å bygge slottet, som i dag er Japans best bevarte palass. Nattergal-gulvet som lager lyd når man går på det, er en fascinerende konstruksjon som til tross for moderne teknikker, ikke kan kopieres i dag. Det anbefales at man blir med på en av de engelsk-språklige rundturene for å få så mye ut av besøket som mulig.

Dag 8 | Kyoto – Hiroshima

I dag reiser dere fra Kyoto til Hiroshima med tog.

Hiroshima er en livlig by med over en million innbyggere. Byen ligger også i nærheten av Itsukushima Shrine, som er en av Japans mest kjente attraksjoner. Hiroshima har en mørk historie da det var den første byen som ble angrepet med atomvåpen, en begivenhet som tok livet til mellom 90 000 – 146 000 mennesker og dermed kastet verden inn i atomalderen. Livene til de som gikk bort, og til de som overlevde, hedres i byens Peace Memorial Park og Memorial Museum. Årsdagen for bombingen blir merket hvert år av en toro nagashi-seremoni.

Dag 9 | Hiroshima

Besøk Miyajima og se Itsukushima Shrine. Miyajima har mye å tilby. Øya i seg selv er vakker, og kjent for sine flotte foto-muligheter. Du kan enkelt reise med ferge fra bryggen i Miyajimaguchi. Det mest kjente landemerket å se her er Itsukushima Shrine. Dette alteret og dets «torii gate» er unikt ettersom det er bygget i vannet, og tilsynelatende flyter i sjøen da det er høyvann.

Dra til Rabbit Island. Okunoshima, også kjent som Rabbit Island, er full av søte og lodne kaniner som kun venter på mat og kos. Øyas historie er noe mørk. Grunnen til at så mange kaniner romsterer rundt nå, er at det var en kjemisk våpen-fabrikk her under andre verdenskrig. Kaninene har regjert på øya siden de ble satt fri da krigen var over, etter å ha vært test-subjekter ved fabrikken. Du kan også besøke fabrikkens ruiner.

Dag 10 | Hiroshima

Ta en spasertur i Peace Memorial Park og besøk Memorial Museum. Det Hiroshima desidert er mest kjent for, er atombombingen som tok sted i 1945. Byen er nå meget dedikert og engasjert i fred og å sette en stopper for bruk av atomvåpen. Besøk Peace Memorial Park, som er til minne om forferdelighetene som tok sted – nå gjort om til noe positivt. Parken er nå fylt med kunstneriske tolkninger av fred fra overalt rundt om i verden. I parken vil du også kunne besøke Memorial Museum. Museet inneholder en meget detaljert beskrivelse og representasjon av det som skjedde.

Besøk Mitaki tempelet. Dette tempelet er en skjult perle i nærheten av Hiroshima City. Den fredfulle naturen og imponerende fossefall gir stedet en unik og beroligende atmosfære. Du kan også finne hundrevis av bilder og statuer dedikert til Buddha i området.

Dag 11 | Hiroshima – Nagasaki

I dag reiser dere fra Hiroshima til Nagasaki med tog.

Nagasaki er kjent for å være en av to byer i Japan som ble rammet av atombombing under andre verdenskrig, og mange av hovedattraksjonene i byen er knyttet til denne vanskelige perioden av landets historie.

Du kan også se andre type steder her, som for eksempel partier av byen som fremdeles står stående fra perioden hvor det var en sterk nederlandsk tilstedeværelse i byen. Du kan se kanaler og vindmøller fra den tiden i denne delen av Japan.

Nagasaki har også noe av den beste gatematen og lokale delikatesser i Japan.

Dag 12 | Nagasaki

Beundre Oura Cathedral. Besøk Oura Cathedral, en katolsk kirke som ble bygget i 1886 av franske misjonærer. Denne katedralen er også kjent for å være den eldste kirken av sitt slag i Japan, og ble bygget i perioden etter at kristendommen ble forbudt over hele landet. Den er nå listet på UNESCOs verdensarvliste, som forteller deg alt du trenger å vite om dets skjønnhet og kulturelle status i Japan.

Prøv gatematen. Nagasaki er kjent for å være et av de beste stedene i Japan for utsøkt gatemat. Prøv også de fantastiske rettene som serveres i det lokale Chinatown-området. Disse inkluderer snacks som kakuni-manju, som er en type marinert svinekotelett som blir brukt som fyll i en dampet bolle. Prøv også ebichiriman, som er det samme bare laget med reker. Du kan også prøve søtsaker som marakao, som er lignende en formkake med smak av kastanjer eller sjokolade.

Dag 13 | Nagasaki

Besøk Nagasaki Atomic Bomb Museum. Nagasaki er selvfølgelig kjent som en av stedene i Japan hvor en atombombe ble sluppet, og et av de viktigste monumentene til dette er Nagasaki Atomic Bomb Museum, som tar deg gjennom denne mørke perioden av byens historie. Her finner du bilder og gjenstander fra perioden, som klær, møbler og andre gjenstander som ble funnet etter bombingen. Du kan også se gallerier av historier som ble samlet fra overlevende.

Besøk pingvinene ved Nagasaki Penguin Aquarium. Dette akvariet ligger en halvtime utenfor sentrum, og her vil du finne et stort antall pingviner som du kan observere fra undervannstanker. Det er også fôringstider i helgene, hvor du kan få sjansen til å være med på å gi fisk til pingvinene, noe som virkelig kan være et høydepunkt dersom du reiser med barn. I tillegg til pingviner huser også akvariet annet marint liv, som for eksempel steinbit. Det er også en liten strand her dersom du ønsker å komme deg ut og tilbringe dagen ved vannet.

Dag 14 | Hjemreise

I dag reiser dere hjemover fra Nagasaki Airport.

Dette er kun et reiseforslag, og kan endres med flere/færre netter, andre hoteller og/eller utflukter.