Besøk storbyen Tokyo og eksotiske Okinawa

Velkommen til Japan! Utforsk Tokyo, før turen går videre til avslappende og idylliske Ishigaki Island i Okinawa.

Dag 1 | Tokyo

Velkommen til Japan og Tokyo! Vi anbefaler å ta shuttlebuss eller flytoget til Tokyo by. Videre til hotellet for innsjekk.

Dag 2 | Tokyo

Tilbring morgenen med å utforske Tokyo ved å benytte det effektive metroanlegget.

Vi anbefaler å starte dagen med et tidlig besøk til Meiji Shrine for å unngå folkemengdene. Tokyos mest berømte helligdom er dedikert til ånden til keiseren Meiji. Parken er omringet av 120 000 trær bestående av 365 ulike arter.

Utenfor Meiji Shrine ligger Harajuku - en shoppingby og en populær møteplass for ungdommer som bruker eksentriske klær. Harajukus landemerke er Takeshita Street - et 400 meter langt smug fylt med butikker og kafeer.

Nærliggende Harajuku er Omotesando, ofte referert til som Tokyos Champs-Elysées. Denne brede alléen har en rekke mote flaggskipbutikker.

Fra Omotesando tar du t-banen til Ginza, et av Tokyos mest eksklusive shopping- og underholdningsdistrikter samt en rekke anerkjente spisesteder. Fra Ginza kan du gå til keiserpalasset i nærheten av Otemachi Station. Selv om slottet ikke er åpent for publikum, er Palace East Gardens lett tilgjengelig for alle besøkende. Her kan man finne ruinene til det tidligere Edo slottet, og en nydelig japansk hage.

Det siste stoppet kan være i Asakusa, Tokyos eldste Geisha-distrikt og hjem til Senso-ji-tempelet som er byens eldste buddhistiske tempel. Gatene rundt Senso-ji har mange tradisjonelle butikker som selger japansk håndverk og suvenirer, og er desidert verdt å besøke.

Dag 3 | Tokyo

Ta en dagstur til Nikko, som ligger ca. 90 min. med tog nordøst for Tokyo. Nikkos kjennetegn er Tosho-gu, Tokugawa mausoleum.

Tosho-gu-helligdommen, som det tok 15 000 av Japans dyktigste håndverkere to år å bygge på midten av 1600-tallet, skiller seg klart ut fra andre japanske templer. Tempelet i Nikko er rikt ornamentert og fargerikt, og man kan kanskje beskrive stilen som japansk rokokko-stil med inspirasjon hentet fra Kina.

Nikko er innrammet av naturskjønne omgivelser, og blant dem er sjøen Chuzenji som er et populært reisemål for japanske campingentusiaster. Rundt templene, som uproblematisk blander buddhistiske og shintoistiske elementer, står en pen skog av sedertrær, og bak dette reiser det seg flotte fjell.

 

Dag 4 | Tokyo - Ishigaki Island

Dere sjekker ut av hotellet i Tokyo og flyr videre til den eksotiske øya Ishigaki. 

Overnatt for eksempel ved Ishigaki Seaside Hotel, som er et luksuriøst hotell lokalisert i et paradis av naturlig skjønnhet på Ishigaki Island. Hotellet har restaurant, bar og svømmebasseng.

Skap nye minner og delta i ulike vannaktiviteter, eller slapp av med sol og bad. 

 Processed with VSCOcam with 4 preset Processed with VSCOcam with 4 preset

Dag 5 | Ishigaki Island

Ishigaki Island er Okinawas tredje største øy, med mange flotte høydepunkter som kan nytes. Øya tilbyr mange flekker med vakkert landskap som Hirakubozaki fyrtårn, hvorfra du kan nyte en fantastisk utsikt over Kabira Bay, i tillegg til Stillehavet og Øst-Kinahavet. Det er livlige byområder som markeder med Yaeyama matboder, storslått utsikt over naturen, inkludert Kabira Bay. Veiene over hele øya tillater deg å kjøre rundt mens du nyter flott utsikt over havet, så vi vil anbefale å bruke leiebil eller taxi for å besøke alle de vakre stedene. Ishigaki Island er sentrum av Yaeyama-regionen.

Kabira Bay på Ishigaki Island er hjemmet til noen av de fineste utsikten på øya, i et område kjent for dyrking av sorte perler. Utseendet endres med sollys og ebbing og strømmer av tidevannet. Utsikten ser annerledes ut hver gang. Fordi tidevannet beveger seg raskt, er det forbudt å svømme, men bestill en båt med glassbunn for å se havbunnen.

03_ishigaki01.jpg

Dag 6 | Ishigaki Island

Besøk den spektakulære og populære Yonehara-stranden. Denne stranden holder på noen av de beste snorkling- og dykkemulighetene på Ishigaki, og selve stranden er et vakkert syn i seg selv da den er dekket av hvite koraller langs hele kysten. Dykke-utstyr kan leies.

Utenom de fantastiske vannaktivitetene tilgjengelige, har Ishigaki også mye å tilby når det kommer til idyllisk utsikt og usedvanlig vakker natur. Et av de beste stedene å se er landskapet på Cape Tamatori ved Tamatorizaki Observation Point. Nyt den kjølige havluften mens du ser utover den kuperte halvøya og det turkise havvannet som omringer den.

 

Dag 7 | Ishigaki Island

Ta del i ren rike historien og kulturen til Yaeyama-øyene på Yaeyama-museet. Beundre utstillinger av keramikk, husholdningsartikler og tradisjonelle plagg, mens du lærer om lokalbefolkningens livsstil og fortid.

Sukuji-stranden har en strandlinje som strekker seg over 1 km. og er det perfekte reisemål for besøkende som kun ønsker å tilbringe dagene i solen, eller slappe av i grunt vann. Denne stranden er en av de med desidert finest sand, og en netting-barriere langs utkanten er sikret for beskyttelse av svømmere. Offentlige garderober, dusjer og toaletter er tilgjengelige ved strandens parkeringsplass.

03_ishigaki02.jpg

Dag 8 | Ishigaki Island

For kjøttelskere er det å spise Ishigakis lokale biff definitivt ikke noe du vil gå glipp av. Denne biffen blir rost over hele Japan for sin konsekvente kvalitet og nydelige tilberedelse. Det finnes ulike måter å nyte denne biffen på, som yakiniku, yakishabu, sushi og sashimi.

Se naturens nydelige underverk, og sett ut på en 600 m. lang sti som krysser gjennom hulen. Dannelsen av en hule som dette tar over 200.000 år, og den består av blant annet vakre koraller, limealger og sjøegg. Etter turen kan du ta en tur innom suvenirbutikkene ved inngangen.

 

Dag 9 | Ishigaki Island

Med utrolig utsikt og en rik historie, tilbyr Kannozaki fyr et av de beste utsiktspunktene på den østlige siden av Miura-halvøya. Opprinnelig ble fyret brukt som en utkikkspost etablert i 1812 for å beskytte mot vestlige skip. I dag står fyret som et populært turistmål, og er omgitt av Kannozaki-parken.

Stranden ligger i en nydelig bukt langs Ishigakis nordøstlige halvøy og har fantastiske muligheter for svømming og dykking. Ligg hele dagen i den deilige sanden, eller ta en tur ut i vannet for å utforske de vakre revene.

03_ishigaki03.jpg

Dag 10 | Ishigaki Island

Besøk det fargerike og overdådig dekorerte Tojin Baka-monumentet - en grav dekorert i kinesisk stil dedikert til 300 kinesiske arbeidere som døde under en konflikt som oppstod mellom amerikanske og britiske handelsmenn som var på vei til Amerika. Monumentet er vakkert konstruert og er et spektakulært syn.

Jo nærmere du befinner deg havet, jo ferskere er fisken som blir brukt til sushi. Med det rike havet som omringer øya, er det absolutt verdt å glede seg over et ferskt sushi-måltid.

Dag 11 | Ishigaki Island - Tokyo

Ta flyet tilbake til Tokyo, og derfra fly hjemover.

Dette er kun et reiseforslag, og kan endres med flere/færre netter, andre hoteller og/eller utflukter.