!DOCTYPE html>

Tokyo

Tokyo er Japans hovedstad, og verdens mest populære metropol. Nå har byen uendelig med valg innen shopping, underholdning, kultur og mat til dens besøkende, og byens historie kan bli verdsatt i distrikter som Asakusa, og i mange flotte museer, historiske templer, og hager. Byen har også mange grønne steder i sentrum og utenfor byen som bare krever en relativt kort togtur.

 

Klima

Byen ligger i den fuktige, subtropiske klimasonen med varme og fuktige somre, og har relativt milde vintre med kuldeperioder. I Tokyo er sommeren relativt våt og vinteren er tørr. Det snør sjeldent, men det hender nesten årlig. De varmeste månedene er juli og august, hvorav sistnevnte er den varmeste. Fra mars til oktober regner det mest, og juni er den måneden med mest nedbør. Januar er både den kaldeste og tørreste måneden. 

 

Shopping

Her har man alt fra A-Å. Tokyo har en butikk for alle smaker, men prisen er nødvendigvis ikke i den ønskede priskategorien. 

Ginza er Tokyos beste shoppingdistrikt og der finner du de finere butikkene og kjøpesentrene som Mitsukoshi og Dover Street Market Ginza. Du finner også det flotte kjøpesenteret Ginza Six But, hobbyutstyr i Takumi, gourmetmat i Akoymeya og den ni-etasjers butikken med kunstverktøy i Itōya. Her har du alt fra dyre merker til små butikker med lokalhåndtverk. 

Asakusa var tidligere hjem til Edos arbeidere, kunstnere, mekanikere og prostituerte. Dens smale gater og svingende veier er fremdeles fulle av overraskelser, inkludert vintage kuriositeter i Tokyo Hotarudo. For gaveshopping er ikke Nakamise- dōri dårlig, eller så kan du prøve bakgatene. Marugoto Nippon har en god kolleksjon av kunst og håndverk butikker, mens den lange strekken i Kappabashi- dōri har unike Japanske småting i dens små butikker.

Kuramae var et varehusdistrikt langs Sumida river, og har nå blitt et sted hvor unge kunstnere setter opp butikkene sine. Sjekk ut butikken Camera for lærsaker, Maito for klær som er farget med tradisjonelle, naturlige farger, og Kakimori hvor du kan designe din egen notatbok og blekkfarge. Om du går rundt i distriktet finner du også flere butikker med sjeldne varer.

 

Strender

Tokyo har noen få strender langs kysten. Vannkvaliteten i byen er lav, men forbedres stadig. 1-2 timer med tog utenfor Tokyo finner du flere strender, disse er lokalisert i Chiba, Kanawa prefekturene og på Izu Peninsula. Strendene rundt Tokyo er fine for soling og svømming, og mange er gode til surfing og vindsurfing. Mesteparten av strendene er ikke gode til snorkling og dykking, men noen få på Izu Peninsula er bra til dette. 

Hayama - Isshiki er et vakkert sted å søke tilflukt. Du må gå ned en liten sti før du ser kysten, men mens du går gjennom de grønne omgivelsene vil du få følelsen av å være med på et "mini-eventyr". Stranden er omgitt av steinformasjoner og grønt, og dens skjønnhet og nærhet til Tokyo gjør den populær blant filmstudentene i Tokyo. 

For å komme til Onjuku Beach må du gå gjennom utkanten av byen, og på vei dit er det flere bilder av kameler, og du forstår hvorfor når du nærmer deg stranden og du ser Tsuki No Sabaku statuen av kamelrytterne. Statuen er et portrett av to Arabiske riddere på kameler, og er en hyllest til en gammel sang som er basert på stranden.

Du har to strender å velge mellom her; Oarai Beach som er ruglete, eller Sun Beach som er en lang strekning av sand. Bli igjen og se solnedgangen på Oarai og se himmelen lyse oransje bak Kamiiso-no-Torii.

 

Matkultur

Tokyo er en av verdens mest spennende mat- destinasjoner. Byen har en bred variasjon av både lokale og regionale Japanske matretter i tillegg til alle typer internasjonale retter. Dens beste restauranter har fått flere Michelin stjerner enn både Paris og New York til sammen. Her kan mat heldigvis finnes til enhver priskategori.

Tempura er en annen av Japans mest populære retter. Før Edo- perioden ble det i hovedsak brukt grønnsaker for tempura, men kokkene i Edo- perioden begynte å bruke mer sjømat i retten, som resulterte i den mer varierte retten du ser i dag.

Soba nudler er populært i flere regioner i Japan, og i Tokyo var de svært populære i Edo- perioden. Du finner restauranter og ”standing soba eateries” som spesialiserer seg på soba rundt om i byen.

Chankonabe er en varm rett som serveres som dietten til sumobrytere. Det er en sunn, proteinrik rett som inneholder i hovedsak fisk eller kylling og sesongens grønnsaker.