Fukuoka

Fukuoka er Kūshūs største by, og Japans sjette største. Blant japanerne er byen kjent for sitt SoftBank Hawks baseball lag og Hakata ramen, som er eggnudler. Med Fukuokas vennlighet, varme vær, og de moderne attraksjonene som kunst, arkitektur, shopping og mat, er dette et fantastisk sted for regionale utflukter.

 

Klima

Klimaet i Fukuoka er temperert og fuktig, med milde vintre og varme, fuktige og regnfulle somre. På vinteren er himmelen ofte skyete, og det kan komme snø, men generelt veldig lite. På sommeren er det varmt og fuktig, det kan være perioder med fint vær, med temperaturer på opp i mot 35 grader, tropiske netter og høy fuktighet, men også dårlig vær på grunn av sommer-monsunen. August er den varmeste måneden.

 

Shopping

Fukuoka har en uvanlig mengde med shoppingmuligheter for sin størrelse, og byens største kjøpesenter/ kompleks med 250 butikker rundt en stor fontene og en kanal. Canal City Hakata er på 2.5 million kvadrat. Utenom butikkene har senteret to hoteller, en kino, et teater og en matsal som heter Ramen Stadium.

Et shoppingsenter/kompleks over Hakata Stadion med en Hankyu Department Store og en Tokyu Hands. JR Hakata City har 230 mindre butikker og restauranter. Den ligger innenfor grei gangavstand fra den like store Canal City Hakata.

Et outletsenter ved sjøen, Marinoa City, med 169 butikker og restauranter, og parkering for 2500 biler. Den er en del mer sjarmerende enn de vanlige kjøpesentrene med sitt pariserhjul og sti langs sjøen.

I Tenjin har du et enormt område med butikker, kjøpesenter og gate etter gate med klesbutikker. Her har du alt du trenger enten det er dyre merkeklær eller noe mer avslappet. De har butikker som Gucci, Prada og Louis Vuitton, og Forever 21, H&M og Zara.

 

Strender

De fleste store Japanske byene er ved sjøen, men Fukuoka er unik, da det er så mange sceniske, behagelige strender både i og rett utenfor byen. Her kan man nyte en svømmetur frem fra slutten av regnsesongen til midten, eller kanskje slutten av august når manetene kommer.

Keya er en av de mest populære strendene i Fukuoka, og den utendørs musikkfestivalen, Sunset Live, holdes her hver sommer. En behagelig og godt beskyttet strand med toaletter, strandhytter og parkering gjør den ideell for familier.

Niginohama er en lang, naturlig og lite folksom strand, og er ideell for surfing. Den har også parkering til 70 biler og toaletter.

Nogita er en stille strand som øker i popularitet og har noen flotte kafeer inkludert Hinode som serverer en utsøkt taco. Current er en restaurant med en bred meny, fantastisk utsikt og sitt eget bakeri. Også et populært sted for surfere.

 

Matkultur

Hver samtale om mat i dette hjørnet av Kyūshū starter med ramen. Nudlene dukker opp over alt, og kommer i hovedsak fra Kina, men er utrolig populær i Japan, og hver region har sin egen variasjon av retten.

Fukuoka er landets beste ramen- destinasjon, og kjent for sin Hakata eller Nagahama ramen. Ta turen innom en av mange gate-restauranter rundt om i byen, det er omtrent 150 av disse hawker- sjappene, som ofte har et enkelt bord med stoler rundt, og starter serveringen på kvelden. De flest er ved elven i Nakasu området, i Tenjin området og i Nagahama ved havnen. Dersom du ønsker å sitte på en restaurant er Ichiran et sted hvor man sitter i sine egne båser i fred og ro. Ellers har du den internasjonale kjeden Ippudo som er en ramen restaurant.

Ingen tur til Fukuoka er komplett før besøkende har prøvd de mange, unike lokale matrettene. Motsunabe og mizutaki er også to spesialiteter man ikke vil misse. Disse rettene kan finnes på restauranter, men det er ofte morsommere og ikke minst billigere å dra på en av byens gatekjøkken, som er populære blant både besøkende og lokale. De har også mange flotte variasjoner av sake og shochu, og det er alltid et fint komplement til enhver lokal matrett.