Hakodate

Hakodate er Hokkaidōs tredje største by, og ligger på øyas sørlige spiss. Hakodate er best kjent for den spektakulære utsikten som man kan nyte fra Mount Hakodate og dens deilige, ferske sjømat.

Som en av de første Japanske havnebyene som ble åpnet for internasjonal handel etter byens tid i isolasjon, Hakodate har fått erfare en merkbar innflytelse fra oversjøs.

Onuma Park, en nasjonalpark med vakre, øy- dottede innsjøer, som er bare en halvtime nord for Hakodate, og er en fin side- tur eller stopp langs turen mellom Hakodate og Sapporo.

 

Klima

Den gjennomsnittlige temperaturen i Hakodate er på omtrent 10 grader, og fra rundt -2 grader til 3 i januar og februar, og det er relativt temperert. Den første snøen kommer i november, og det kan snø helt til april. Gjennomsnittstemperaturen i juli og august er på 25 grader med lite fuktighet, så det er komfortabelt, selv om sommeren. Under juli- september vil det være fint vær med en behagelig temperatur. Det regner mest i mai til oktober, hvorav august er den våteste, og varmeste. Januar er den kaldeste, og februar er den tørreste.

 

Shopping

Hakodates spesialiteter er marineprodukter og søtsaker. Det er tax- free butikker, samt elektronikkbutikker, matvarebutikker, outlets og mange andre butikker som har alt det du trenger til en fin pris.

Hakodate Morning Market er et sted som bugner over med energi og livlighet. En av gledene med å reise er å få oppleve maten. Her i Hakodate er all maten deilig og fersk. Det er omtrent 250 selgere med fersk og nyfanget sjømat, samt Hakodates lokale agrikultur- produkter. Det er også flere spisesteder her som er åpen for både lokale og turister. Det åpner tidlig på morgenen, og de fleste stenger rett etter formiddagen, så det lønner seg å ta turen tidlig.

Hakodate Port var en av de første Japanske portene som ble åpnet for internasjonal handel mot slutten av 1867. Flere røde murhus fra fortiden ligger langs vannet i havneområdet, og har blitt omgjort til flere shopping-, spise- og underholdningskompleks. Utenom flere trendy suvenir, shopping, interiør og godteributikker, har komplekset også en restaurant, øl- hall, et kapell for bryllup og sightseeing cruisene i havna.

 

Varme kilder

Dersom du kommer med trikken og går av på Yunokawa Onsen Station finner du Yunokawa Onsen. Det er en av de største varme kildene i Hokkaido. Det er nærme Hakodate sentrum, og Hakodate flyplass, så det er enkelt å ta en dagstur og ta et avslappende bad. Under høysesongen av blekksprutfisking, fra sommer til høst,

Yachigashira- onsen er et populært sted å svømme om sommeren. Den ligger i munnen av Matsukura- gawa River som flyter inn i Tsugaru Strait. Utenom denne er det flere små, fine strender rundt om kring i Hakodate der du kan svømme.

Det er også badehus med en varm kilde som ligger ved foten til Mt. Hakodate. Det tar omtrent 20 minutter med trikk og en liten gåtur fra Hakodate Stasjon, og er veldig populær blant både lokale og turister.

 

Matkultur

Hakodate har en overflod av smakfulle restauranter og gatesjapper som tilbyr utmerket sushi, ramen og sake, samt desserter og andre spesialiteter.

En av de mest populære rettene i Hakodate er ”seafood rice bowl”; som er en bolle med dampende ris, toppet med sjømat som er nylig fanget. Spisesteder som spesialiserer seg på denne lokale favorittretten, ligger i morgenmarkedet (Asaichi), som ligger foran Hakodate Stasjon.

For litt mer down- home Japansk mat, prøv en Japansk stil- pup, eller ”izakaya”, hvor sake og måltider er dagens bestilling. De serverer deilige retter som er laget fra lokale, sesongbaserte produkter, Hakodates izakaya gir også besøkende en sjanse til å få prate med de lokale og restauranteierne.