Hakone

Hakone er en del av Fuji- Hakone- Izu nasjonalpark, mindre enn 100 kilometer fra Tokyo. Byen er kjent for sine varmekilder, naturlige skjønnhet og utsikten over Lake Ashinoko fra Mount Fuji. Hakone er en av de mest populære destinasjonene blant Japanere og internasjonale turister som ser etter et sted å slappe av og nyte landsbygda. Her har man alt fra vakker natur, til flere attraksjoner og en varm kilde.

 

Klima

Juli og august er de varmeste månedene med en gjennomsnittstemperatur på 20 grader, og en gjennomsnittstemperatur på -2 i januar som er den kaldeste og tørreste måneden. Mars til oktober er de våteste månedene, men juni er den våteste og bør unngås om man ikke liker masse regn.

 

Shopping

Gotemba Premium Outlets er Japans mest populære outlet- kjøpesenter som ligger i Gotemba City i basen av Mount Fuji, som ikke er så langt unna Hakone. Her er det over 200 butikker, samt mange restauranter, matsaler og et 50 meter høyt pariserhjul. Her er det alt fra mote, til sport, mat, husholdning og elektronikk, og det går fra hverdags ting til luksus produkter. Prisene er ikke latterlig billige, men du finner ting til en billigere penge enn på de vanlige butikkene i Japan.

De har også flere suvenirbutikker som Owakudani Kurotamago Kan og Eva Store.

 

Strender og varme kilder

Hakone har vært en av Japans mest populære varme kilderesort i århundrer. Nå om dagen er det mer enn et dusin kilder som sørger for at de mange badehusene og ryokanene får varmt vann.

Yumoto som ligger i inngangen til Hakone, nær Odawara, er Hakones mest kjente varmekilde med en veldig lang historie, høy kvalitet på vannet og flere bad og ryokans. Mange av de varmekildene finner du langs åser og daler, samt langs Lake Ashi. Besøkende kan bruke de varmekildene i offentlige bad eller i ryokans. Mange ryokans åpner badene sine til både sine gjester, og til dagsbesøkende. Mens gjestene kan bruke det gratis, må de som kommer for å bruke den en dag betale. Normalt koster det mellom 500 og 2000 yen.

Ashi har noen få offentlige strender, men små båter og kanoer ser ut til å være favoritten blant vannsport. De naturlige kildene blir brukt av flere hoteller og resorter for å ha svømmebasseng med det varme vannet.

 

Matkultur

De fleste kommer til Hakone for dens deilige, varme kilder, men byen har mer å by på enn som så, og de bruker ofte kildevannet i matlagingen sin for en ekstra spesiell vri. Kuro Tamago, eller black eggs er laget av rå egg som blir kokt i de varme kildene, og skallet blir svart på grunn av en kjemisk reaksjon. Yuba er en type tofu med en delikat og glatt konsistens, som også er veldig næringsrik og god på smak.