Hiroshima

m_182633.jpg

De aller fleste av oss forbinder Hiroshima med 6. August 1945, da Hiroshima ble angrepet av verdens første atombombe. Byen er langt i fra et deprimerende sted med sine brede gater og avslappede vennlighet.

m_158587.jpg

 

Klima

Klimaet er mildt, varmt og temperert, det er en god del nedbør gjennom hele året, selv i den tørreste måneden.

De varmeste månedene er juli og august, hvorav august er den varmeste. Det regner mest fra mars til oktober men juni er den våteste måneden og bør derfor unngås om man ikke liker for mye regn. Den kaldeste måneden er januar, mens den tørreste er desember.

 

Shopping

Hiroshima trekker til seg mange turister fra hele verden med sine mange sightseeing destinasjoner og attraksjoner, det er derimot ikke kjent at Hiroshima er et supert sted å handle.

Hiroshima har et travelt sentrum hvor hovedgaten er Hondori Street. Den er avstengt for trafikk og har butikker og restauranter langs sidene. Den strekker seg over 500 meter og går parallelt med Aioi Street hvor biler og trikker kjører. Her finner du også noen store kjøpesentere hvor mer shopping er tilgjengelig.

Hiroshima PARCO er et kjøpesenter stappet med klesbutikker som er rettet mot yngre mennesker med butikker som MUJI. Den har den seneste moten, samt kosmetikk.

Sogo Hiroshima Branch er et kjøpesenter i midten av byen, her finner man nøye utvalgte produkter av høy kvalitet og det finnes alt fra klær og kosmetikk til et kunstgalleri. De har en mat-etasje i undergrunnen.

Kamiyacho Shareo er Hiroshimas første arkade og den har 82 butikker som fokuserer på søtsaker, klær og ting rettet mot unge kvinner. Den er direkte koblet til kjøpesenteret Sogo og strekker seg over et langt område - dermed kan gå rundt i byen under bakken uten å tenke på været!

Diamond City ligger fem minutters gange fra Tenjingawa Station som er et stopp øst for Hiroshima Station. Det var tidligere et ølbryggeri men de har bygd det om til et stort kjøpesenter som har mer eller mindre alt du trenger i en bygning.


severdigheter

Hiroshima er som tidligere skrevet kjent verden over grunnet hendelsen den 6. August 1945. Etter krigen har det blitt lagt ned enormt mye arbeid for å gjenoppbygge byen, mange trodde området kom til å være ubeboelig i ettertid, det viste seg å være feil. Mye gikk tapt, men Japan har med sine dype røtter til fortiden rekonstruert tapt kulturarv som Hiroshima Castle og Shukkeien Garden, i midten av byen har de bygget “Peace Memorial Park” som skal reflektere håp om fred etter den grusomme hendelsen.

Peace Memorial Park

Parken brer seg utover 120 000 kvadratmeter, det som før var hjertet til Hiroshimas politiske og kommersielle aktiviteter ble gjenoppbygget til et monument for fred. Trær, plener og gangstier står i stor kontrast til det ellers myldrende bylivet i Hiroshima. Parkens hovedattraksjon, Peace Memorial Museum, består av to bygninger som stiller ut historien om Hiroshima før og etter bomben. Hovedfokuset er dog det som skjedde den 6 August og hvordan det gikk utover menneskene.

Shukkeien

m_158621.jpg

Shukkeiens historie dateres helt tilbake til da Hiroshima Slottet ble ferdigstilt i 1620. Hagen er praktfull, estetisk og inneholder de typiske elementene i en japansk hage. I Hagen går det en sti som snor seg rundt dammen, å følge stien fra ende til annen vil være den beste måten å oppleve hagen på. Rundt den store hoved dammen i senter, ligger det flere te-hus langs stien som gir besøkende en ideell utsikt utover området. Shukkeien kan oversettes til “miniatyr hage”, fjell, daler og skog representeres i miniatyrform i hagens landskap.

m_130056.jpg

Det tar ca 15 minutter å gå fra Hiroshima Stasjon, man kan også ta en buss fra Hiroshima stasjon som vil ta ca 4 minutter.

Hiroshima Castle

l_180877.jpg

Hiroshima slottet er også kjent som “Karpe-slottet” og er et godt eksempel på et byggverk som er bygget i senter av en by istedenfor på en høytliggende lokasjon. Hovedbygget er 5 etasjer høyt og er omringet av en vollgrav. Innenfor slottets grenser ligger det hellige områder, ruiner og noen rekonstruerte bygninger av “Ninomaru” - den andre forsvarslinjen.

Hiroshima utviklet seg som en slotts-by hvor slottet var det fysiske og det økonomiske senteret av byen. Det ble bygget i 1589 av den mektige Mori Terumoto og Hiroshima Castle var et viktig maktsenter i vest-Japan. Slottet overlevde Meiji-perioden men som resten av byen ble det ødelagt av atombomben i 1945.

13 år senere ble hovedbygget gjenreist, på innsiden av slottet er det et museum som stiller ut historien om Hiroshima Castle samt generell historie om slott i Japan. Helt på toppen av byggverket får du panoramautsikt over byen.

Strender

Dersom du besøker Hiroshima på sommeren vil strendene være et fint og attraktivt sted å besøke for å kjøle seg ned. Det er en del strender langs Seto Inland Sea og du kan besøke andre strender med JR togene. Strendene på øyene kan nås med ferger, det kan virke litt komplisert men de har en flott klarhet og renhet som er verdt å besøke.

Ganne Beach er lett tilgjengelig med bil, sykkel eller ferge fra Ujina. Kunstutstillinger, smakfull mat og drikke i kafeen, ren strand og rent vann. De holder også musikkarrangementer og fester her.

Blue Beach Okimi er uten fasiliteter, men det er en fin strand med fine omgivelser og en lokal utstråling.

I Seito- Naikai området er det flere flotte strender. Lei en sykkel og utforsk strendene langs ruten eller ta turen til din favoritt. Her holdes også ”Festa De Rama” sommerfestivalen som holdes på populære Sunset Beach.

 

Matkultur

Hiroshima har noen lokale delikatesser, de er over alt og de fleste besøkende vil mest sannsynlig finne de selv om de ikke prøver. Populære spisesteder er rundt Hiroshima Station og i sentrum.

Okonomiyaki er Hiroshimas stolthet, det er til og med en hel bygning som har kun okonomiyaki- butikker i hjertet av Hondori. Okonomiyaki er stekte nudler med masse grønnsaker og sjømat som ligger mellom to stekte egg, toppet med en spesiell okonomiyaki saus.

m_158601.jpg

Kaki/ Oyster er Hiroshimas sjømatspesial, enten du spiser okonomiyaki, suppe, curry, eller henger i Miyajima, er kaki alltid på menyen og den er garantert fersk.

m_180955.jpg

Momiji manju er et brød som er fylt med moste bønner, av og til bruker de også grønn te eller sitron oppi.

m_158593.jpg