Hiroshima

For de fleste folk vil Hiroshima bare bety en ting; 6. August 1945, når Hiroshima ble angrepet av verdens første atombombe. Byen er langt i fra et deprimerende sted med sine brede gater og avslappede vennlighet.

 

Klima

Klimaet her er mildt, varmt og temperert, og det er en god del nedbør gjennom hele året, selv i den tørreste måneden.

De varmeste månedene er juli og august, hvorav august er den varmeste. Det regner mest fra mars til oktober, og juni er den våteste måneden og burde unngås dersom man ikke liker for mye regn. Den kaldeste måneden er januar, mens den tørreste er desember.

 

Shopping

Hiroshima trekker til seg mange turister fra hele verden med sine mange sightseeing destinasjoner og attraksjoner, men det er derimot ikke kjent at Hiroshima er et supert sted å handle.

Hiroshima har et travelt sentrum, hvor hovedgaten er Hondori Street. Den er avstengt for trafikk, og har butikker og restauranter langs sidene. Den strekker seg over 500 meter, og går parallelt med Aioi Street hvor biler og trikker kjører. Her finner du også noen store kjøpesenter hvor mer shopping er tilgjengelig.

Hiroshima PARCO er et kjøpesenter full av klesbutikker som er rettet mot yngre mennesker med butikker som MUJI. Den har den seneste moten, samt kosmetikk.

Sogo Hiroshima Branch er et kjøpesenter i midten av byen, og her har man høy kvalitet og nøye utvalgte produkter. Her finner du alt fra klær og kosmetikk til et kunstgalleri. De har en matetasje i undergrunnen.

Kamiyacho Shareo er Hiroshimas første arkade, og den har 82 butikker som fokuserer på søtsaker, klær og ting rettet mot unge kvinner. Den er direkte koblet til kjøpesenteret Sogo, og strekker seg over et langt område, så du kan gå rundt i byen under bakken uten å tenke på været.

Diamond City ligger fem minutters gange fra Tenjingawa Station som er et stopp øst for Hiroshima Station. Det var tidligere et ølbryggeri, men de bygde det om og nå er det et stort kjøpesenter med mer eller mindre alt du trenger i en bygning.

 

Strender

Dersom du besøker Hiroshima på sommeren vil strendene være et fint og attraktivt sted å dra for å kjøle seg ned. Det er en del strender langs Seto Inland Sea, og du kan besøke andre strender med JR togene. Strendene på øyene kan nås med ferder, og det kan virke litt komplisert, men de har en flott klarhet og renhet er verdt å besøke.

Ganne Beach er lett tilgjengelig med bil, sykkel eller ferge fra Ujina. Kunstutstillinger, smakfull mat og drikke i kafeen, ren strand og rent vann. De holder også musikkarrangement og fester her.

Blue Beach Okimi er uten fasiliteter, men det er en fin strand med fine omgivelser og en lokal karakter.

I Seito- Naikai området er det flere flotte strender. Lei en sykkel og utforsk strendene langs ruten, eller ta turen til din favoritt. Her holdes også ”Festa De Rama” sommerfestivalen som holdes på den populære Sunset Beach.

 

Matkultur

Hiroshima har noen lokale delikatesser, og siden de er over alt vil de fleste besøkende mest sannsynlig finne de selv om de ikke prøver. Populære spisesteder er rundt Hiroshima Station og i sentrum.

Okonomiyaki er Hiroshimas stolthet, og det er til og med en hel bygning som har kun okonomiyaki- butikker i hjertet av Hondori. Okonomiyaki er stekte nudler med masse grønnsaker og sjømat og ligger mellom to stekte egg og toppet med en spesiell okonomiyaki saus.

Kaki/ Oyster er Hiroshimas sjømatspesial, enten du spiser okonomiyaki, suppe, curry, eller henger i Miyajima er kaki alltid på menyen, og den er garantert å være fersk.

Momiji manju er et brød som er fylt med moste bønner, og av og til har de også oppi grønn te eller sitron.