Kanazawa

Under Edo- perioden var byen hovedsete for Maeda Clan, og siden byen ble skånet under andre verdenskrig er store deler av det tradisjonelle Kanazawa igjen. Byen har blitt til et sted med flotte kulturelle oppnåelser, og konkurrerer dermed med Kyoto og Tokyo på det planet.

 

Klima

Under månedene fra mai til september vil det være fint vær og en behagelig temperatur. Det er en del nedbør gjennom hele året, hvorav desember er den våteste måneden og burde unngår dersom man ikke liker mye regn. Den varmeste måneden er august, den kaldeste er januar, og mai er den tørreste.

 

Shopping

Kanazawa Hyakubangai er et kjøpesenter som ligger i JR Kanazawa Station, og den er delt inn i tre deler; Anto hvor de har suvenirer og mat, Rinto har mote, kafeer, diverse småting og andre populære butikker, og Kutsurogi- kan har supermarked, klinikker og restauranter.

Kanazawa FORUS ligger omtrent et minutt med gangavstand fra JR Kanazawa Station, og den blir elsket av de lokale. Det er et bredt utvalg av klesbutikker for alle aldre. I 6. Etasje er det en matsal med masse forskjellig å by på, samt en kinosal i 7. Etasje.

MEITETSU M´ZA ligger omtrent ti minutter unna Kanazawa Station, og er et kjøpesenter med mange butikker, inkludert mote, bøker og leker. Her har du alt du trenger, og i 8. Etasje holder de forskjellige eventer som kunstutstillinger, deriblant anime- kunst og håndverk.

 

Strender

Chirihama Beach Drive er en unik attraksjon. Det er en strekning på 8 kilometer med strand som er åpen for private biler som lar folk ta en kjøretur langs vannkanten. Mange pleier å parkere bilene sine unna veien og gå ut i vannet, eller dra til en av de mange matbodene i den sørlige delen av stranden.

 

Matkultur

Koshihikari er en av de mest populære og kultiverte typen ris i landet. Den får mineralvann fra Mt. Hakusan, og smaken er best på høsten. Den har en litt klissete tekstur, med en søt og litt nøtteaktig smak, så den passer fint til forskjellige retter, inkludert sushi og curry.

Kanazawa Curry er en tykk curry som ofte serveres over ris med en fritert kotelett med navnet katsu på toppen. Med sprø kål og Tonkatsu saus ved siden blir denne retten raskt en favoritt blant mange.

Den lokale saken er en fredelig blanding av smaker og teksturer. Kanazawa bruker de beste ingrediensene inkludert rent mineralvann fra Hakusan fjellkjeden. Saken smaker best i vintermånedene, så sørg for å få testet den dersom du er her da.