Kyoto

Over århundrene har Kyoto blitt ødelagt av flere kriger og branner, men grunnet sin eksepsjonelle historiske verdi ble byen tatt av listen av hvilke byer som skulle bombes under andre verdenskrig. Utallige tempel, helligsteder og andre historiske strukturer står fremdeles i byen.

 

Klima

Klimaet i Kyoto er varmt og fuktig med milde vintre og varme, fuktige og regnfulle somre. På vinteren er det relativt milde perioder med temperaturer på over 10 grader celsius, og de kalde periodene har temperaturer på 5/7 grader eller mindre, og eventuelle snøfall. Sommeren er varm og fuktig, og det kan være perioder med bra vær og temperaturer på 35 grader celsius eller mer, tropiske netter og høy fuktighet, samt dårlig vær med sommermonsunen.

Under mai, juni, juli, september og oktober vil det være fint vær med en tilfredsstillende temperatur. De varmeste månedene er juli og august, hvorav den varmeste er august. Regnsesongen er i mars, april, mai, juni, juli, august, september og oktober. Den kaldeste måneden er januar, og juni er den våteste og burde unngås dersom du ikke liker mye regn. Desember er den tørreste måneden. 

 

Shopping

Siden Kyoto er Japans kulturelle hovedstad er det også det beste stedet i landet å kjøpe tradisjonelle ting som for eksempel:

·      Lakkarbeid

·      Washi

·      Røkelse

·      Keramikk

·      Grønn te og andre tradisjonelle teer

·      Kimono

·      Yukata

·      Kunst

·      Antikviteter

 

Kyoto er selvsagt også en moderne by, så du finner dermed flere moderne klesbutikker, elektronikk, kameratilbehør osv.

Kyoto Station ble åpnet for offentligheten i 1997, og står som en perfekt kontrast til de fleste turistenes forventninger til byen kjent som Japans tradisjonelle hovedstad. Det er to sider av stasjonen: Karasuma og Hachijo. Karasuma ligger mot downtown, og er oppkalt etter hovedgaten som leder downtown. Her har du bussterminalen, samt hoteller, butikker og Kyoto Tower. Hachijo har flere hoteller, Toji Temple og noen flere motorvei- busstopp.

Porta er et undergrunns shoppingsenter som er like bak Kyoto busstasjon og er koblet sammen med Kyoto Subway Station. Her finner du butikker med klær til både menn og kvinner, tilbehør, kosmetikk, suvenirer og bøker. Det er også flere bakerier, kafeer og flere restauranter o.l. Porta har også to deler; øst og vest.  Øst består i hovedsak av suvenirer og matbutikker, mens i vest har du mest mote, men også andre butikker.

 

Strender og varme kilder

Kotohiki Beach har gylden hvit sand som strekker seg i flere kilometer, og selv om at vannet er tøft, er det en sti du kan gå på hvor du får utsikten til flotte, høye klipper og litt roligere vann. Dersom du går langt nok finner du en gjemt varm kilde. Den er rettet mot vest også, så hvis du går dit på slutten av ettermiddagen vil du kanskje se solen mens den går ned i horisonten.

Wakasa Wada er et område som ikke bare er vakkert, men trygt. Det er lett tilgjengelig for alle, lett å navigere seg gjennom og den er nøye passet på, ikke bare for besøkende men også dyre- og plantelivet som bor der. Den er ca to timer unna Kyoto, og er svært populær. Det er en Blue Flag- strand. Den har også flere fasiliteter langs stranden.

Kurama Onsen ligger i fjellandsbyen Kurama, som er omtrent 30 minutter med tog fra Kyoto, og denne flotte onsen har bad både innen- og utendørs. Den er et flott sted å slappe av etter en tur opp til Kurama- dera Mountain Temple.

Tenzan-no-yu Onsen er et enormt bad og spakompleks i nærheten av Arashiyama, og er verdt trekkingen. Badene og badstuene er fantastiske, og restauranten er utrolig god.

 

Matkultur

Kyoto har en rik og variert matkultur og en kulinarisk historie med flere kjente matstiler, lokale delikatesser og tradisjonelle søtsaker.

Kyo Kaiseki er en kolleksjon av flere retter som er designet for å appellere til både øyet og smakssansene.

Buddhist Shojin Ryori er en vegetarisk rett, men den mangler ikke smak. Denne kommer fra de mange munkene i templene i Kyoto og består av ferske fjellgrønnsaker og tofu.

Obanzai Ryori er en enkel tradisjonell Kyoto hjemmelaget rett som er laget av flere små retter som er typisk hjemme. Den består av lokalproduserte og sesongbaserte ingredienser for å lage fantastiske retter som får frem de naturlige smakene i ingrediensene.