Nagasaki

Nagasaki er en attraktiv by på øya Kyushu, og siden den er en av Japans nærmeste byer til det Asiatiske fastlandet, har det gjort at Nagasaki har hatt en viktig rolle i handelen. Byen ble den andre byen som ble bombet med atombombe på slutten av andre verdenskrig etter Hiroshima.

 

Klima

Klimaet i Nagasaki er temperert og fuktig, med ganske milde vintre og varme, fuktige og regnfulle somre. På vinteren er det ofte mye skyer, og det er perioder med milde temperaturer med maks på over 10 grader celsius, samt kalde perioder med temperaturer på maks 5/7 grader celsius med vind og regn. Snøfallet er derimot lett. På sommeren er det varmt og fuktig, det kan være perioder med bra vær med en makstemperatur på 35 grader celsius, tropiske netter og høy fuktighet, men også perioder med dårlig vær på grunn av sommermonsunen.

Under månedene mai, juni, juli, september og oktober vil det være fint vær med en behagelig temperatur, hvorav den varmeste perioden er fra juli til september, og den aller varmeste er august. Det regner mest fra mars til oktober, hvor juli er den våteste måneden og burde unngås dersom man ikke liker mye regn. Den kaldeste måneden er januar og den tørreste er desember.

 

Shopping

Kjøpesenter er det vanligste synet på en stor, voksende by. Her kommer både lokale og turister ofte for å handle, spise og finne underholdning på et sted. I Nagasaki by er det flotte plasser for morsomheter og avslapping.

Amu Plaza er en 5- etasjes bygning med flere butikker og restauranter. I første etasje er det et supermarked, i 2 og 3. Etasje er det klesbutikker for kvinner og menn, i 4. Etasje er det en kinosal, mens i 5. Etasje er det flere restauranter.

Mirai Nagasaki Cocowalk er et kjøpesenter med forskjellige butikker, kinosal og restauranter.

Hamanmachi Mall er ikke et typisk kjøpesenter. Det er en gate med tak med små butikker som danner en arkade med uendelig shopping. Dersom du drar hit på våren kan du være så heldig å få med deg Lantern Festival. Rundt denne tiden blir stedet fullt av farger og liv, og med livlighet kommer ofte mye folk, så det vil være travle gater.

 

Strender

Japan er et land av øyer, og de beste strendene rundt Nagasaki er utenfor hovedøya, Kyushu.

Takahama Beach har en flott kontrast mellom den hvite sanden og det grønne vannet, som er intet annet enn spektakulært. Stranden er også kjent for sin utsikt til Gunkanjima island rett forut. Like ved er det også flere restauranter, som har gjort Takahama Beach til et fint sted og være utenfor svømmesesongen også.

Tsutsukihama er i byen Ishida på Iki, en øy 16 kilometer fra kysten. Stranden strekker seg over 2000 fot, og har hvit sand og grunt vann som gjør det til et fantastisk sted for barn.

Nishikihama er en relativt stille strand på Ishida, men det er vannsportsenter i nærheten som har gjort den travlere i senere tid.

Hirado Island har Neshiko Beach som er sagt å være en av Japans beste strender for dens hvite sand og krystallklare vann.

Arasaki Beach er en strand som er populær blant familier, og har gratis parkering.

Unzen er kjent for sine jigoku, eller små dammer med varme kilder, også kjent som ”hells”, som du kan se på de fra treveier, og gå gjennom den tykke, melkehvite dampen i mellom de. Her har du også flere hoteller og mange offentlige bad.

Hitosuku Beach er et flott sted, og med sitt klare vann og lyse sand skulle man trodd man er på en tropisk øy. Dette er det perfekte steder å slappe. Den er mindre folksom enn de andre mer kjente strendene, som gir det mer rom til å strekke deg ut i sanden og få en fin utsikt til sjøen.

Tatsunoshima Island virker å flyte på det lyseblå havet. Se de unike, eroderte søylene, grottene og buene, samt ”Snake Valley”, som er navnet på den trange kløften som slanger deg mellom 50- meter klipper. Dersom du ønsker litt spenning kan du gå opp til toppen av klippen. Øyas strand har en fin, hvit sand og rolig, krystallklart vann og er det perfekte stedet å slappe av.

 

Matkultur

Nagasaki har en overflod av deilig mat, så mye variasjon at du vil mest sannsynlig finne noe som frister under besøket ditt. Men den flotte naturen har Nagasaki mange smakfulle retter fra både land og hav som er velkjent over hele landet. Det er også flere lag med cultur og historie, som reflekteres i regionens mat.

Kakuni er en kjent regional rett i Nagasaki, også kjent som meibutsu. Kakuni er laget av tykke kuber av stuet svinemage som småkokes i dashi, soyasaus, mirin, sukker og sake. Den sakte kokingen gjør at kjøttet blir veldig mørt, og retten blir ofte servert med vårløk, daikon og karashi.

Sasebo Burgeren er inspirert av den Amerikanske burgeren, men ikke forvent den samme som du får i Amerika. Sasebo burgeren er et produkt av generasjoner med forandringer og forbedringer av Japanske kokker. Ingrediensene kommer an på hva du liker, men det mest populære valget er bacon og egg.

En kjent rett som kalles Lemon Steak serveres på restauranten Resutoranmon. Ideen kommer fra å få biff til å passe mer til den Japanske tallerkenen. Nyt en biff med sitronsmak, og en soyasaus og ris ved siden av.

En annen unik Nagasaki- rett er Guzouni, en lokal rett fra Shimabara regionen, som er laget med mochi- riskaker og over 10 forskjellige ingredienser som alt fra kjøtt til sjømat til grønnsaker, og med en lett suppe.