Nikko

Nikko er en by ved inngangen til Nikko nasjonalpark, og er kjent for Toshogu, det siste hvilestedet til den japanske shogunen Tokugawa leyasu. Nasjonalparken har en nydelig natur, flott fjellandskap, innsjøer, fosser, varme kilder, ville aper og stier. Et ordtak du kommer til å høre ved flere anledninger er; ”Never say Kekko until you´ve seen Nikko”.

 

Klima

Nikko har et moderat sjøklima. Høy fuktighet gjør at vegetasjonen er så flott som den er, og under vinteren skjer det sjeldent at temperaturen kommer ned til 0 grader celsius. Under sommeren er det varmt og fuktig, høsten er tiden for tropiske stormer og tyfoner.

De varmeste månedene er juli og august, og det regner mest i månedene fra mars til oktober, hvorav juni er den våteste og burde unngås dersom man ikke liker mye regn. Den varmeste måneden er august, og den kaldeste og tørreste måneden er januar.

 

Shopping

Utenom de vanlige lykkearmbåndene og suvenirbutikkene som selger mobilutstyr i form av Hello Kitty med en lokal kjole på, så er det flere interessante bruktbutikker langs Hippari Dako som selger brukte kimonoer, antikviteter og andre småting. Mange butikker selger også yuba i pakker man kan ha med seg hjem for å spise. Farmers market shop er litt utenfor turiststiene, og er et fint sted for litt fersk frukt og grønnsaker til fine priser.

 

Varme kilder

Nikko er en flott plass for sightseeing og er godt kjent for sine onsens. Her kan du nyte en onsen etter en skitur, etter å ha gått på tur i nasjonalparken, eller bare slappe av og se bladene falle til bakken.

Mt. Nikko Onsenji er et uvanlig tempel med en onsen på plassen. Det er ikke et ”open air”- bad, men du kan se ut på tempelets gårdsplass og bygningen fra den innendørs- onsen.

Spa Village Kamaya er en onsen hvor du kan se ut på områdets naturlige skjønnhet. Fra 15 til 22 kan familier og grupper leie en onsen for 40 minutter, men det kan være vanskelig i perioder med mye folk.

 

Matkultur

Yuba er kort sagt den ”hinnen” som dannes på toppen når man lager tofu, og er den mest populære retten i Nikko, sammen med kalde Udon nudler som er tykke nudler laget av hvetemel, samt soba i buljong.

Hippari Dako er en restaurant de aller fleste turistene drar til for å prøve yakitori, som er japansk kyllingkebab, og de tilbyr også flere vegetarretter i tillegg.

Gurumans Wagyu er en Wagyu restaurant, som er Japansk biffstek. Her er det ingen streng dresskode, men det er ikke tillatt med sandaler eller treningsklær.

Shiawaseya Hakuun er et flott sted å ta en kopp med te og noe søtt til når man venter på toget eller bussen. Her har man uendelig med grønn te. Prøv gjerne anmitsu, en dessert som er laget av frukt, bønnesyltetøy og melasse.