Okinawa

Okinawa er Japans sørligste prefektur og består av flere små øyer. Prefekturet kan deles inn i tre store øygrupper; Okinawa Islands, Miyako Islands og Yaeyama Islands. Okinawa er en skjærgård som inkluderer hovedøya med samme navn og noen mindre øyer.

 

Copy of Katsuren Castle Ruins

Klima

Klimaet i Okinawa er subtropisk, vinteren er veldig mild mens sommeren er lang, fuktig og regnfull. Gjennomsnittstemperaturen er over 20 grader celsius. Under somrene gjør vinden til at det sjeldent går over 30 grader celsius. Fra oktober til februar lønner det seg med en jakke da det kan bli litt kjølig, spesielt i desember og januar. Mars og april er som regel de beste månedene å dra da det er en behagelig temperatur og mye fint vær. I mai starter regnsesongen, det vil dog ikke regne hver dag og vanligvis ikke hele dagen heller. I slutten av måneden er det som regel flere klare dager i strekk som markerer slutten på regnsesongen. Fra juni til september så er det høyere temperaturer, samtidig som tyfonene kommer og øker i antall.

Okt-feb: Kan være ganske kjølig, spesielt i desember og januar.

Mars-april: Vanligvis behagelige temperaturer og fint vær, fin tid å reise på.

Mai: Regnsesong

Juni-sep: Ofte høyere temperaturer og tyfoner oppstår oftere.

 

Shopping

Shopping i Okinawa er en av de mest attraktive aktivitetene for turister da det er flere kjente internasjonale og nasjonale butikker, suvenirbutikker, markeder med lokale ingredienser, store elektronikk butikker og så videre.

T Galleria Okinawa er et kjøpesenter på omtrent ti tusen kvadratmeter, og tilbyr mer enn 135 forskjellige merker. Stedet er verdt å besøke for de shoppingglade.

Okinawa Outlet Mall Ashibinaa ligger i nærheten av Naha Airport og har rundt 60 outletbutikker. Det er også rimelige varer som sko, tilbehør, sportsutstyr, babyklær og mye mer.

Kokusai Street er en 1,6 kilometer lang shoppingallé som også er kjent under navnet Miracle Mile. Her finner du alt mulig og mange suvenirbutikker.

AEON Mall Okinawa Rycom er et kjøpesenter pakket med alle Japanske og utenlandske merker en kan ønske seg. God mat og kaffe er tilgjengelig i matseksjonen og kjøpesenteret er ganske fint i seg selv, dette gjør det til en fin opplevelse.

 

Strender

jomc_p_okinawa_0000079.jpg

Okinawa er omgitt av vakkert, blått vann. I det krystallklare vannet er det fargerike korallrev og en bred variasjon av marineliv som sammen skaper en drømmeverden. Mange turister blir både overrasket og imponert over hvor fantastisk og mystisk verden er, der nede i det klare blå vannet. Her er det flere offentlige og private strender, du kan nyte vannsport eller ta del i andre utendørsaktiviteter som for eksempel grilling.

jomc_p_okinawa_0000084.jpg

Renaissance Beach på hovedøya er privat og tilbyr flere fasiliteter som badstue og boblebad, den er åpen for alle mot en pris. Inkludert i prisen er bruk av begge bassengene og vannsklien. Fylt med hvit sand og blått vann i bukta er dette en av de beste strendene i Okinawa.

Yonehara Beach i Ishigakijima er omgitt av et fantastisk korallrev med tusener av fargefulle fisker. Her befinner det seg et populært campingsted hvor besøkende er velkommen til å være over tid til en pris, og det ligger rett ved stranden. Dusjer og toaletter er selvfølgelig tilgjengelig. Man kan låne snorkleutstyr på campingområdet, noe som gjør at besøkende kan se og ta del i det vidunderlige økosystemet under vannet. Da det ikke er badevakter utplassert der, så anbefaler vi å leie en guide som kjenner vannet godt, dette skaper trygghet og det blir en behagelig utflukt.

Hateno Hama på Kerama øyene, også kjent som Faraway Island, er en 7 kilometer lang, sandete øy utenfor kysten og er naboen til øya Kumejima. Det klare, varme vannet er fantastisk for snorkling og andre morsomme aktiviteter. Glassbunn på turbåter er også mulig å få. Det er bare offentlige toaletter her, så du må kjøpe strandparasoll, solkrem, snacks og andre nødvendigheter før du drar hit. Du må også kontakte resepsjonen på Kumejima øya for å finne ut av båttidene.

Sunayama Beach på Miyakojima har en flott bue- formet steinformasjon på stranden som er kjent gjennom Okinawa og Japan. Steinformasjonen er ikonisk og er et ekstremt godt bildemotiv, det er ofte den Japanerne tenker på når de hører navnet Miyakojima. En naturlig port, skulptert gjennom århundrer av hamrende bølger. Med det uimotståelige smaragdgrønne vannet akkompagnert av fin hvit sand så er Suayama Beach virkelig noe unikt, selv blant de vakreste strender i Okinawa. Bare 4 kilometer fra hovedbyen Hirara på Miyakojima er det en sjeldent folksom strand som er populær blant både lokale og turister. Her kan man leie sportsutstyr, eller bare slappe av i sanden.

Busena Beach ligger på hovedøya foran Okinawas ikoniske hotell, The Busena Terrace. Her kan du gjennom det klare vannet lett skimte de fargerike fiskene svømme langs sanden. I nærheten av stranden finnes det et undervannsobservatorium hvor det er 360- graders utsikt. En måte å nyte det maritime livet på, er å bli med på båttur hvor gulvet er gjennomsiktig og du kan observere livet under båten.

Emerald Beach er en strand med koboltblått hav, stranda ligger i den nordligste delen av Ocean Expo Park på hovedøya, som også er hjem til Churaumi Aquarium. Emerald Beach har på grunn av sin eksepsjonelle skjønnhet og sikkerhet fått rankingen AA og er en av de 100 beste strendene i Japan.

Sun Marina Beach på hovedøya ligger foran Sun Marina Hotel og er den stranden med klarest vann i hele regionen. Det er bare 12 strender i Japan med AA ranking i eksepsjonelt klart vann. Denne stranden er omgitt av moloer som gjør at bølgene er roligere enn vanlig.

 

Matkultur

Okinawa Soba er en klassisk rett fra Okinawa. Det er over 300 spesialitet- restauranter i regionen, og det daglige inntaket av Okinawa Soba i Okinawa er mer enn 150.000 boller. I forhold til Japansk soba bruker de nudler av hvetemel, salt og lyevann. Vanligvis er suppe laget på buljong fra tonkotsu, som er svinebein, eller katsuobushi, som er bonitoflak, men det varierer fra region til region. De vanligste toppingene er utbeinet ribbe, kamaboko, som er kokt fiskepure og grønn løk.

nudler.jpg

Chanpuru er en av Okinawas retter som er kjent gjennom Japan. Chanpuru er en Okinawisk dialekt som betyr ”mikse sammen” og er en generell betegnelse for retter med miksede ingredienser som er stekt sammen. På menyene har de retter som somin chanpuru som er Okinawisk dialekt for somen, hvite nudler laget av hvetemel eller seitan chanpuru, hvor ingrediensene står før ordet ”chanpuru”. Spesielt kjent er goya chanpuru som er en rett med stekt goya, tofu, egg, spam eller svin.

Rafute, en lokal rett som kommer fra Dongo pork, en svinerett i Kina. Det er en rett med en blokk av svin, som er kokt i buljong laget av awamori, en Okinawisk likør, med brunsukker og soyasaus. Siden de bruker awamori som har en høy alkoholprosent, blir kjøttet så mykt at man kan kutte det med bare spisepinnene. Svin med mye fett er brukt for retten, men det overflødige fettet blir kuttet vekk før koking, den har en mild smak med masse umami.

Taco Rice kommer fra Okinawa, og er spredt over hele Japan. Det er en rett som kan kalles den Japanske versjonen av taco. Det er en rett med varm ris, toppet med sterkt tacokjøtt, ost, salat, tomater og andre toppinger. I Okinawa er det en elsket rett som også dukker opp i skolekantina.

Goya er den tingen Okinawaerne definerer som seg. Denne knottete, grønne grønnsaken er på engelsk kjent som ”bitter melon”. Med en tekstur som agurk, og en ekstremt bitter smak som kan sammenlignes med grønn paprika, kan goya bli vanskelig for utlendinger å bli vandt til.

Benimo er navnet på Okinawas lilla søtpotet. Denne grønnsaken er nesten like allestedsværende som goya og mange vil si den er mye mer spiselig. Den kan spises kokt men er mye mer å se som smaksetter i omtrent alt av søtsaker- inkludert iskrem, drikke, kitkat og til og med spaghetti.