Osaka

Osaka er Japans nest største metropol etter Tokyo, og var tidligere Japans hovedstad. Faktisk så var det den aller første som vi vet den dag i dag.

 

Klima

Klimaet i Osaka er temperert men fuktig, med milde vintre og varme, fuktige og regnfulle somre. Osaka er relativt beskyttet mot monsuner og tyfoner, og vintrene er milde med temperaturer på over 10, og temperaturer på 5 eller mindre i de kaldere periodene.

Osaka har et fuktig subtropisk klima, og de gjennomsnittlige temperaturene varierer gjennom året. På sommeren i månedene juli og august kommer temperaturene på over 30° grader. Gjennom hele året kan du forvente regn og fuktighet, og det er nesten alltid skyete.

Under månedene mai, juni, juli, september og oktober vil det være fint vær med en behagelig temperatur, og de varmeste månedene er juli og august, hvorav august er den varmeste. Det regner mest i månedene fra mars til oktober, men verst i juni, og burde unngås dersom du ikke liker for mye regn. Den kaldeste måneden er januar, og den tørreste er desember.

 

Shopping

Osaka har flere verdensklasse shopping distrikter og milevis av shoppingsenter, arkader og gater. Osakas shopping kombinerer merker med høye priser og kjente merkenavn, designervarer og billige bruktbutikker og rabattkjeder.

Byens to største shoppingdistrikter er Umeda i nord og Namba i sør. Umeda området, også kjent som Kita er ved JR Osaka Station og Umeda Station, mens Namba området, også kjent som Minami, er ved Namba Station. Begge har store områder med kjøpesenter, shoppingarkader og noen av Japans mest omfattende undergrunns kjøpesenter.

Mellom Umeda og Namba er det den dekkede shoppingarkaden Shinsaibashi-suji, som er en av Osakas eldste og travleste shoppingdestinasjoner som er omtrent600 meter i lengde. Shinsaibashi-sujis kolleksjon av merkenavnbutikker, kjedebutikker, selvstendige butikker og variasjonen av restauranter gjør den populær hos nesten enhver shopper.

Den mest unike shoppingen finner du hos Osakas spesialiserte distrikt. Amerikamura er byens mest kjente senter med mote for yngre, og den inneholder hundrevis av små, billige butikker. I nærheten er Horie og Minami-senba distriktene som er for de litt eldre, mer sofistikerte shopperne med priser som matcher. 

 

Strender

Osaka har ingen strender selv, men det er et par kvalitetstandlinjer du kan dra til i Kansai regionen som er innenfor en time fra byen. Hvis du drar mot Kobe finner du den hvite sanden på Suma Beach. Den kan bli noe full, men den har en fin atmosfære og flere arrangementer du kan bli med på. Det er flere strender i nærheten i Tarumi og Maiko, samt innsjøen på Awaji Island. For å komme deg til Awaji Island kan du kjøre over den lengste hengebroen i verden, Akashi Kaikyo Bridge.

Osaka er en by som er bygd på flere kanaler og vannveier, o gi de mer nylige årene har de fikset opp dens hoved kanaler og tilført flotte veier langs vannet. Dersom du vil sole deg og bare slappe av med en avslappende utsikt kan du gjøre det i de mange områdene i byen.

 

Matkultur

Det sies at folkene i Osaka bruker mer penger på mat enn noe annet, og begrepet ”kuidaore”, som betyr ”eat until you drop”, blir brukt til å beskrive matkulturen her. Samtidig har de veldig høye forventninger til maten, og restaurantene må holde høy standard for å unngå å gå konkurs.

Takoyaki lages med en røre med mel, egg og dashi. Du Tømmer det i en rund, ballformet form, legger en liten, kokt blekksprut i og steker den. Det gjelder å spise den når den fremdeles er varm, da den ikke smaker det samme når den er kald.

Okonomiyaki er en røre laget av mel og vann med grønnsaker som kål blandet inn, og stekt i en rund form på en varm plate. Man kan legge til biter av svin eller sjømat som blekksprut om du vil det. Den ser ut som en pannekake med mange ingredienser i.

Nagiyaki er en tynn røre av mel og vann, med masse grønn løk eller Negi på toppen. Det er som en Okonomiyaki, men uten kål og svin. Den spises med soyasaus, som gjør den litt salt, og den er i tillegg sunn, og folk som bor i Osaka og Kansai regionen elsker mat som er laget av mel.

Taiko- Manju er en type Japansk søtsak. Den er laget av en røre med mel, egg og sukker, og er baket i en tromme- formet stål eller kobberform med bønnepasta i midten. Taiko betyr tromme, og i andre regioner i Japan kalles den Ohban- Yaki, Kaiten- yaki eller Imagawa- yaki.