Sapporo

Sapporo betyr ”Important river floating through a plain” i Ainu, og er hovedstaden i Hokkaido, samt Japans femte største by. Sapporo ble verdenskjent i 1972 når Olympic Winter Games ble holdt her, og i dag er byen kjent for ramen, øl og den årlige snøfestivalen som blir holdt i februar.

 

Klima

I Sapporo er klimaet semi- kontinental med kalde vintre med snø, og varme somre med regn. Under vinteren er temperaturen nesten permanent under 0 grader celsius, og det snør nærmest hver dag. Den store mengden med snø gjør at de kan arrangere den årlige Sapporo Snow Festival som trekker til seg millioner av besøkende for å beundre statuer og skulpturer av is. Under de kaldeste dagene kan temperaturen komme på -15 grader celsius. Om sommeren kommer monsunen, men ikke med like stor kraft som sentralt og sør i Japan. Sommeren har en relativt behagelig temperatur, men det kan også bli varmt og fuktig med makstemperaturer på 30 grader celsius eller mer.

Fra juli til september er det fint vær med en deilig temperatur, og den varmeste og våteste måneden er august og burde unngås dersom du ikke liker mye regn. Det regner mest i månedene mai til oktober. De kaldeste månedene er januar og februar, der den kaldeste er januar. Februar er den tørreste måneden.

 

Shopping

Sapporo har mange steder der du kan gå på shopping, og Sapporo JR Station har et stort antall butikker som tilbyr taxfree- shopping for internasjonale turister, men du må huske å ha med passet ditt. Et stort nett av undergrunns- butikker tilbyr suvenirer, klær, skotøy, smykker, kosmetikk og elektronikk og det gjør Sapporo JR Station til en av de beste stedene i Sapporo for shopping.

I den den vestlige delen av Sapporo JR Station har du Damairu, og Esta på den østlige delen. Dette er flerbruksbutikker som tilbyr alt du kan tenke deg. Apia, Paseo East & West og Stellar Place er mindre shoppingområder som er koblet til de to store butikkene. Alle disse 5 shoppingsonene har også gode valg når det kommer til mat.

Yodobashi og Big Camera er flotte butikker hvor du kjøper taxfree- elektronikk og andre ting, og 100 yen- butikker har et bredt utvalg av husvarer, gaver, suvenirer og alt mulig til bare 100 yen.

 

Strender

Når det kommer til strender er det flere fine sandstrender rundt Sapporo, og den mest populære stranden er Otaru Dream Beach. Dette er i hovedsak en feststrand som blir besøkt av unge mennesker, og har flere barer langs strandkanten. Sanden er brun- grå og vannet er fint, og atmosfæren er vennlig og livlig.

Ranshima beach er en vakker strand som ligger i en grotte og er omgitt av fjell og trær med en lys brun sand og klart, rent vann.

 

Matkultur

Hokkaido er kjent for meieriproduktene sine, og soft- is er en av de beste formene for meieriprodukter å prøve. ”Sweet cream” er den vanligste smaken, og den er utrolig kremete, og du kjenner virkelig søtheten i den. Du får også et bredt spekter med smaker i flere steder, som lavendel, sjokolade og jordbær.

Ramen tilberedes forskjellig fra sted til sted i Japan, og Hokkaido lager en som er rik på smak i miso- buljong. Dette får du for eksempel hos Tetsuya Brothers Ramen eller Ramen Tetsuya. Nudlene har perfekt tyggemotstand, buljongen er rik på smak uten å bli tung, kjøttet er mørt og eggene er alt det ethvert ramen- egg ønsker å være.

Hokkaidos kalde vann er perfekt for krabbefisking, og hvilken type krabbe det er forandrer seg ut i fra hvilken til på året det er, men det er alltid et deilig måltid. Du kan også besøke fiskemarkedet Nijo Market og kjøpe krabbe, ta den til en restaurant og få de til å lage den for deg.