Sendai

Sendai er den største byen i Tohoku regionen, og er en moderne by som ble grunnlagt på 1600- tallet av Date Masamune, og flere av turistattraksjonene er relatert til Masamune og hans familie. Mindre enn en time nord- øst for byen ligger byen Matsushima, som er kjent for å ha en av Japans tre fineste steder.

 

Klima

Klimaet i Sendai er temperert og fuktig med kalde vintre og varme, regnfulle somre. Vintrene ligger på litt under frysepunktet, og somrene er relativt greie, til tross for at det er veldig fuktig og varmt. Perioder med vind og regn må påregnes.

Under månedene fra juni til september vil det være fint vær med en behagelig temperatur. Det regner mest fra mai til oktober, hvorav september er den våteste måneden og burde unngås om man ikke liker mye regn. Den varmeste måneden er august, den kaldeste er januar, og desember er den tørreste måneden.

 

Shopping

Shopping i Sendai er enkelt og godt tilrettelagt, da sentrumsområdet er kompakt. Gatene er brede, som gjør sentrum mer komfortabelt og lett å gå gjennom. Det er også mange trær og planter som gjør det grønnere.

Ichibancho Arcade er et kjøpesenter som kobler sammen flere gater i sentrum, og lager da den største arkaden i Tohoku regionen. Stedet inkluderer flere forskjellige arkadesenter og butikkene rangerer fra 100 yen- kjeder til en Apple- butikk og restauranter, klesbutikker og suvenirbutikker.

Asaichi, er et annet shoppingalternativ som tilbyr besøkende en kikk på de lokale, sesongens fisk, frukt og grønnsaker. Noen få boder tilbyr ferdig preparert mat som onigiri, og blomsterbodene har sesongens planter og blomster.

Mitsui Outlet Park Sendaiko er et perfekt sted for shoppere med enhver smak. Du finner flere butikker med gode priser, samt litt underholdning. Her er det ikke alle butikkene som tar kort, så ta med kontanter.

 

Varme kilder

Det er flere varme kilder i Tohoku- regionen, og de er både populære og har flotte plasseringer og er enkle å komme seg til.

Akiu er en kjent varmekilde- resort litt utenfor Sendai. Det er flere hoteller med deres egen varmekilde, men de fleste er åpen for bruk på dagen.

Sakunami Onsen er også et varmekilde- resort, og her kan du nyte et bad mens du ser ut på den vakre naturen og elvebanken.

Ginzan Hot Springs er sagt å ha vært modell for den animerte filmen ”Spirited Away”. Her er det offentlige bad og fotbad man kan bruke gratis eller til en lav pris. 

 

Matkultur

Lokale spesialiteter som farger minnene fra en flott kultur. De lokale rettene blir stadig mer populær blant turister.

Gyutan yaki, også kjent som oksetunge, kom til live i den kaotiske perioden etter andre verdenskrig, og det er kun i Sendai man får denne spesialiteten som tilbyr tykk, myk og saftig Gyutan yaki.

Sendai er en av verdens tre største fiskesteder, så her kan du nyte fersk sjømat gjennom året. Dette gjør at byen er full i sushi restauranter, og alle konkurerer om å ha den beste kvaliteten. Du burde sjekke ut spesielle sjøretter som ”shark`s fin”, ”shark`s heart” og ”hoya”.

I slutten av Meiji- perioden begynte en kamaboko- butikk i Sendai å selge ”Sasa Kamaboko” laget av flyndre. Nå lager de den også med forskjellige fiskesorter, og det er en klassisk suvenir fra Sendai. Det er butikker hvor du kan spise de nybakte eller grille de selv.

Yakisoba ble laget til en restaurant sine ansatte på 1970- tallet, og var lenge en gjemt rett på menyen. I 2013 kom retten ut i media, og spredte seg raskt. Her er det ingen grenser i hvilke ingredienser som blir brukt så lenge den følger de grunnleggende reglene. Her kan du finne din egen smak!